راهکارهای دفع غیبت
بحث رو عوض کنید و به موضوعی که مخاطبتون دوست داره اشاره کنید مثلا برای خانومها: خرید ! برای آقایون: اخبار ! یا مسائلی که باهاش درگیر هستن..
خودتون از اون جا خارج بشید، به بهانه کار فوری؛مثل تلفن ضروری؛ یا بگید میرم برمیگردم فعلا کار دارم ؛ شرمنده باید برم!
زمانیکه غیبت میشه و همه از شخصی بد میگن، دنبال خوبیهای اون شخص بگردید و با تاکید بر اونها بگید اینطور نیست که شما فکر میکنید اون آدم خوبیه به این دلایل…
زمانیکه میدونید هیچ کاری ازتون بر نمیاد، توی جمع رودربایستی دارید و نمیتونید نظرتون رو صریح بگید…⬇
️
قبل از ورود به مجلس یا در مجلس قبل از شروع غیبت یا در حین غیبت.. از ذکرهای رفع غیبت استفاده کنید و از خدا بخواید که غیبت نشه یا صحبتش جمع بشه
ذکری برای
جلوگیری از شنیدن غیبت
روزی یکی از اولیاء به الیاس و خضر علیهم السّلام شکایت کرد که مردم بسیار غیبت می کنند و حال آن که غیبت از گناهان کبیره است و هر چقدر آن ها را نصیحت می کنم و از غیبت کردن منع می نمایم سخن مرا نمی شنوند و آن عمل قبیح را ترک نمی کنند.
حضرت الیاس علیه السّلام فرمود: چاره این کار آن است که هر کس وارد مجلس شد به او بگو که بگوید: «بِسمِ الله الرَّحمنِ الرَّحیمِ وَ صَلّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» که در این صورت خداوند ملکی را بر اهل آن مجلس موکّل می گرداند که هرگاه کسی شروع به غیبت نماید آن ملک او را از آن باز دارد و از حق تعالی سؤال نماید تا آن قوم را از غیبت کردن نگاه دارد.
حضرت خضر علیه السّلام فرمود: چون کسی در وقت بیرون رفتن از مجلس بگوید «بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ وَ صَلّی الله عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» حق تعالی ملکی را می فرستد تا آن که نگذارد که اهل آن مجلس غیبت او را نمایند.
منبع:
۱. وسائل الشیعه، ج۷، ص۳۴۲.
۲. عرفان و عبادت، ص۳۵۵.